Какво е предназначението на съня?

За какво е предназначен сънят?  Учени от Бостънския университет  са разгадали главното му предназначение. По време на тестовете се е установило, че по време на сън се възстановяват запасите от нуклеотида аденозинтрифосфат. Той активно

2010-08-09 18:56:49
Какво е предназначението на съня?
За какво е предназначен сънят?  Учени от Бостънския университет  са разгадали главното му предназначение.

По време на тестовете се е установило, че по време на сън се възстановяват запасите от нуклеотида аденозинтрифосфат. Той активно участва в енергийните и информационни вътрешноклетъчни процеси. В други думи, по време на сън се възстановява енергията в организма на човека. В това се заключва и главната необходимост от сън.

Изводите са били направени след изследване с лабораторни животни, но те  в пълна степен се отнасят и за хората.

Междувременно пък немски учени от Дюселдорф са доказали,че жасминът може да бъде признат за пълноценно сънотворно лекарство. Жасминовият аромат има успокояващо действие и помага да се справим с безсънието.

Веществата, влизащи с състава на ароматния жасмин, бързо попадат чрез белите дробове в кръвта и действат  като психотронен препарат.

Преди време , отново германски учени доказаха, че ароматът на розата в спалнята прави съня продължителен и спокоен и избавя от кошмари. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия