Как да прекараме "weekend-a" най-добре?

За повечето хора "weekend-a" е времето, когато те ще си починат активно, след дългата работна седмица/седмицата в училище/седмицата в университета. Някои хора предпочитат да си почиват активно - с повече спорт, разходки из планината, ходене

2010-08-09 12:50:52
Как да прекараме
За повечето хора "weekend-a" е времето, когато те ще си починат активно, след дългата работна седмица/седмицата в училище/седмицата в университета. Някои хора предпочитат да си почиват активно - с повече спорт, разходки из планината, ходене на палатки. Други обаче предпочитат мързеливото релаксиране - ходене на плаж, на басейн, пикник и т.н.

Ето няколко важни съвета, за да прекарате почивката си възможно най-добре :

1. Ако се чувствате уморени, престанете да шофирате - спрете, пийнете нещо ободряващо, разходете се, защото иначе има опасност да заспите на волана, а това може да Ви коства живота.
2. Може би скоро ти и тайфата ти сте взели шофьорските си книжки. Но лятото не е подходящ сезон за правене на опити в шофирането. Дори приятелите ти да те молят за едно кръгче, по-добре им откажи, за да не станат непредвидени инциденти.
3. Ако сте решили да ходите на планина, вечерта след похода задължително изпийте един аспирин, за да не се оплаквате на следващата сутрин от мускулна треска.
4. Ходенето на палатка е незабравимо изживяване. Трябва обаче да си осигурите всичко необходимо, за да не се оплаквате от болки в кръста и гърба през нощта.
5. За да не ви е студено през нощта, бъдете възможно най-близо до лагерния огън и си намерете човек, който да ви гушка и топли.
6. Задължително носете с Вас спален чувал и шалте, въпреки че сте млади и кръвта Ви "ври и кипи", по-добре се подсигурете.
7. Повечето хора като отидат на почивка си позволяват да пушат повече цигари, отколкото обикновено. Но това не е нужно, така тровите организма си излишно. Опитайте се да ограничите цигарите - за Ваше добро и за доброто на околните.
8. Ако в понеделник имате ангажименти, върнете се от почивката в неделя привечер, за да имате достатъчно време да се оправите, да хапнете нещо, да си отпочинете, за да бъдете в кондиция в понеделник сутринта. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия