Леденият отмъстител

За отмъщението на египетските фараони срещу онези, които нарушават покоя им, са чували  мнозина. В Алпите обаче се появил друг древен отмъстител... Преди 19 години немски алпинисти се натъкнати на замръзнало тяло на  границата между

2010-08-08 15:07:46
Леденият отмъстител
За отмъщението на египетските фараони срещу онези, които нарушават покоя им, са чували  мнозина. В Алпите обаче се появил друг древен отмъстител...

Преди 19 години немски алпинисти се натъкнати на замръзнало тяло на  границата между Италия и Австрия. Благодарение на анализите, проведени в Инсбрук, било установено, че леденият човек се е вледенил преди 5300 години - в Европа за първи път е било открито толкова древно тяло.

След това започнал кошмар,  сякаш измислен  от сценаристите на  холивудски трилър - един по един започнали да умират хората, които по време на изваждането на мумията или в хода на изследването й са се докосвали до нея.

Първи загинал в автомобилна катастрофа патологоанатомът, който опаковал тялото в найлонов плик. Втори бил алпинистът, който доставил мумията в Инсбрук - той  бил затрупан от снежна лавина. След това дошъл редът на съдебния експерт който направил аутопсията и на журналиста, който заснел филма за находката. След това си отишъл и този, който пръв открил ‘ледения човек’ , човекът,   който водел екскурзията до мястото на находката - той паднал в пропаст по време на снежна буря и бил открит в същата поза - с лицето надолу с извита лява ръка, като мумията. Ръководителят на спасителната служба, който  го намерил,  умрял един час след погребението от сърдечен пристъп, макар че никога не се бил оплаквал от сърдечни проблеми.

Първият изследовател на мумията заявил пред репортери, че в тези трагични случаи няма никаква закономерност, но и той не живял дълго след това...

Изведнъж австрийците доброволно отстъпили правото на владение на мумията на съседите си от Италия, които претендирали, че последното убежище на мумията е южно от италианско-австрийската граница, следователно  те са законните й владетели.

Така мумията била откарана в Болцано, където специално за нея създали археологически музей. Тя се намира в херметическа  камера при температаура -6 градуса  и влажност 98 процента, а посетителите могат да я гледат през специална витрина.

Но смяната на регистрацията на страшния покойник не застраховала  учените от отмъщението му. Следващият в поредицата жертви станал австрийският археолог и микробиолог Том Лой. Болестта на кръвта, която повалила учения се появила веднага, след като започнала работата му с мумията.

Според служителка в музея в Болцано, екскурзиантите, които са видели мумията пък , веднага се разболявали от грип.

Според изследователя на паранормални явления Жан-Доминик Перге, недопустимо е мъртво тяло да се превръща в обект на показ.  Затова,  за да може да спре конвейерът от необясними смъртни случаи, трябва тялото на ‘ледения човек’ да бъде по-скоро погребано... Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия