В жегите наблягайте на дините

Напоследък жегите са ужасни. Те изчерпват нашите сили и ние се чувстваме изтощени и потиснати. Причината за това е, че при потенето се губи магнезий, а липсата на този минерал води до раздразнителност и нервност. Ценният магнезий се съдържа в.

2010-08-05 20:00:42
В жегите наблягайте на дините
Напоследък жегите са ужасни. Те изчерпват нашите сили и ние се чувстваме изтощени и потиснати. Причината за това е, че при потенето се губи магнезий, а липсата на този минерал води до раздразнителност и нервност.

Ценният магнезий се съдържа в... динята.  Едно парче от сочния кръгъл плод успокоява, ободрява и подобрява настроението.

Динята съдържа веществото цитрулин, което разширява капилярите.  То е много полезно за сърцето, подобрява дейността на кръвоносната  и имунната система.

Когато се консумира по-голямо количество диня, това спомага за почистване  шлаките в организма и за изхвърлянето на отровите.

Лекари твърдят, че динята помага и за регулиране на теглото. Сладкият плод действа добре на бъбреците, черния дроб и жлъчката. Динята съдържа пектинови вещества, целулоза, витамин А, D1, B2, B6, C, PP, H, фолиева киселина и каротин.  

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия