Слънчева експлозия наблюдаваха през уикенда

Вчера учените от цял свят очакваха слънчево цунами да връхлети върху Земята. Това е вследствие на експлозия на повърхността на слънцето. Ето защо вчера се очакваше Земята да бъде засегната от екстремно космическо време. Слънчесите изригвания

2010-08-04 19:11:40
Слънчева експлозия  наблюдаваха през уикенда
Вчера учените от цял свят очакваха слънчево цунами да връхлети върху Земята.
Това е вследствие на експлозия на повърхността на слънцето. Ето защо вчера се очакваше Земята да бъде засегната от екстремно космическо време.

Слънчесите изригвания са били засечени от няколко сателита през уикенда. Обсерваторията на слънчевата динамика на НАСА също ги е регистрирала, като е проследила и разпространението на взривната вълна.  

Астрономи от цял свят са  наблюдавали  експлозията, която е била с размерите на Земята.
Посоката на експлозията  е насочена директно към  Земята. Към  нас се насочват тонове плазмен материал, затова е възможно да се наблюдава сияние на Южния и Северния полюс.  Учените смятаха, че сияние ще бъде наблюдавано  най-вече над Северното полукълбо.

Специалистите отдавна предупреждават, че подобно слънчево изригване може да унищожи сателитите и комуникационните мрежи.  Водещи учени пък смятат, че през 2013 година Земята ще бъде ударена  от огромна магнитна енергия от слънчевите изригвания.

Все още обаче  не е ясно какви щети на комуникационните системи би могла да нанесе последната експлозиа на слънцето. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия