Спане по корем - да или не?

Има много хора, които не могат да заспят по друг начин, освен по корем. Дали обаче, това е полезно? Някои специалисти смятат, че спането по корем е полезно за хора, които имат дискомфортни състояния на стомаха, например подуване.  Тогава та

2010-08-04 15:49:08
Спане по корем - да или не?
Има много хора, които не могат да заспят по друг начин, освен по корем. Дали обаче, това е полезно?

Някои специалисти смятат, че спането по корем е полезно за хора, които имат дискомфортни състояния на стомаха, например подуване.  Тогава тази поза облекчава неприятните усещани.

Според испански сексолози обаче, тази поза била много вредна за либидото  и това се отнасяло и за двата пола.

Последни изследвания сочат, че когато човек спи по корем, той притиска вътрешните си органи, в това число и пикочния мехур   и при тази поза се получава проблем с кръвоснабдяването на органите в малкия таз. Така  се получават проблеми, свързани със сексуалните възможности и комфорт по време на акта.

Ако пък имате проблеми със стойката или с гръбначния стълб, тогава в никакъв случай не трябва да спите по корем.  Това се отнася и за тези, които искат по-дълго да изглеждат млади. По време на сън по корем, лицето се смачква  и така се образуват първо леки, а след това и по-дълбоки бръчки.

Ако спите по корем и главата ви е обърната  на една  определена страна, след  време на тази част на лицето ще се образува дълбока бръчка, най-вероятно около носа или устата. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия