Правила за прехвърляне от една специалност в друга в СУ

Почти всеки, който е издържал изпитите по български език  и история в университета или е приет в друг ВУЗ, ще може да се прехвърли в Юридичерския факултет  на СУ през следващата година. За преместване е необходимо студентът да е издържа

2010-08-04 15:09:15
Правила за прехвърляне от една специалност в друга в СУ
Почти всеки, който е издържал изпитите по български език  и история в университета или е приет в друг ВУЗ, ще може да се прехвърли в Юридичерския факултет  на СУ през следващата година. За преместване е необходимо студентът да е издържал успешно  кандидатстудентските изпити, както и да е завършил успешно първата година  от следването.  

Тази година Юридическият факултет няма ограничение за бройката  на студентите, които могат да се прехвърлят  от друга специалност след първата година. Те обаче също се  класират по бал, затова ,тези с много нисък успех, нямат голям шанс. Ако студентите идват от друг университет, е нужно и съгласието на ректора.

Точна бройка за прехвърлящите се не е определена и при специалността международни отношения.

За специалността история обаче, има доста ограничения. В археология например могат да кандидатстват  само младежи, които учат история или класическа филология, като  бройката на прехвърлилите се е 5.  За специалността психология успехът на кандидата трябва да е 5,50. Студенти  само с отличен успех могат да се местят   в специалността европеистика, а за  философия и журналистика успехът трябва да е най-малко 5.

Срокът за подаване на документи за преместване  е от 23 до 27 август 2010 година. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия