Стипендии по екология в Германия

Най-голямата екологична фондация в Германия отпуска 1060 евро за стаж  по екопроекти. Стипендиите се дават  на млади, наскоро завършили  специалисти, които  да трупат знания по околна среда и природозащита, за да могат след то

2010-08-04 14:45:02
Стипендии по екология в Германия
Най-голямата екологична фондация в Германия отпуска 1060 евро за стаж  по екопроекти. Стипендиите се дават  на млади, наскоро завършили  специалисти, които  да трупат знания по околна среда и природозащита, за да могат след това да ги приложат и у нас.

Сумата се отпуска за период от 6 до 12 месеца . Фондацията поема за това време и всички  осигуровки и застраховки. Ако е необходимо, се  прави и курс по немски език. Все пак е желателно  кандидатите да го владеят предварително,  нужен  е и добър английски език.

Младежите трябва минимум преди 3 години да  са завършили магистърска степен, като не е задължително тя да е в областта на екологията.

Важно  е да  се попълни декларация, че кандидатът се занимава с проблемите на околната среда. Тази бланка   може да се изтегли от сайта на фондацията.  Там има и място, където да се впише темата, по която кандидатът желае да работи.   Необходима е и преведена на немски диплома, както и препоръка от университетски преподавател.

Документи се подават до 30 август, в средата на октомври се провежда интервю, а стажът започва през месец март 2011 година. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия