Езикова матура след 8-ми клас от догодина

От догодина учениците от 8-ми клас, които изучават интензивно чужд език , ще се явят на изпит за национално външно оценяване по езика.  На сайта на МОМН е обявено, че изпитът ще бъде на 23 юни. Държавните зрелостни изпити пък ще са на 17

2010-08-03 16:54:58
Езикова матура след 8-ми клас от догодина
От догодина учениците от 8-ми клас, които изучават интензивно чужд език , ще се явят на изпит за национално външно оценяване по езика.  На сайта на МОМН е обявено, че изпитът ще бъде на 23 юни.

Държавните зрелостни изпити пък ще са на 17 и 19 май.  Изпитите след седми клас   ще  се проведат на 30 май  - по български език и  на 1 юни -  по математика.  За първи път се  събират  в един ден  датите за външното оценяване  в пети и шести клас.

Коледната ваканция пък щяла да бъде от 24 декември до 3 януари. От 30 март до 10 април ще бъде пролетната ваканция за всички ученици до единадесети клас. Дванадесетокласниците  обаче,  ще почиват от 30 март до 4 април, защото ще приключат учебната година на 11 май, за да имат време да се подготвят за матурите и баловете. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия