Западен парк или Софияленд 2

Най-хубавият парк в София отново ще събира хиляди  деца и възрастни. Скоро  столичният Западен  парк ще се превърне в Софияленд-2.  Общината  е на път да обнови изцяло парка, а също така да създаде там и   атр

2010-08-02 14:56:49
 Западен парк или Софияленд 2
Най-хубавият парк в София отново ще събира хиляди  деца и възрастни.

Скоро  столичният Западен  парк ще се превърне в Софияленд-2.  Общината  е на път да обнови изцяло парка, а също така да създаде там и   атрактивни места за забавления. Ще бъде махнат асфалтът и площите за игра ще бъдат покрити само с тартанова настилка, като на лекоатлетическите писти. Така ще могат да бъдат  избегнати евентуални наранявания  при  децата.

Пешеходните  алеи пък ще бъдат покрити  с филц - дребен чакъл, а не с асфалт. Това е изискване на ЕС и е максимално екологично.

През 50-те години на миналия век Западният парк е открит като цялостна паркова система с развлекателен кът, фонтан и алпинеум. 20 години по-късно обаче той  започва да запада.

Според новия проект, градината  ще се увеличи с 50 хектара. Откъм бул. “Сливница” ще има паркинг, а под жп-линията ще се построи подлез. Откъм старната на “Люлин пък ще се направи пешеходен мост.

Старият ресторант ще се реконструира,  голямо кафене пък  ще бъде построено на мястото на сегашния автосервиз. Ще бъде направена английска поляна с шезлонги, а в гористата част ще има зона за пейнтбол.  Предвижда се и специална кучешка поляна за домашни любимци. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия