Преустрояват Студентски град

Отдавна чакаме промените, които се готвят за преустройството  на Студентски град и май дойде време те да станат реалност. Плановете на общината са той да остане без дискотеки и да се превърне, както е навсякъде в нормалния свят, в спокоен к

2010-08-02 14:34:57
Преустрояват Студентски град
Отдавна чакаме промените, които се готвят за преустройството  на Студентски град и май дойде време те да станат реалност.

Плановете на общината са той да остане без дискотеки и да се превърне, както е навсякъде в нормалния свят, в спокоен комплекс за ученолюбиви студенти. Предвижда се, освен съществуващите  сгради и  общежития на Софийския, Техническия университет, както и на УНСС, да бъдат вдигнати нови кампуси, както и заведения за хранене и обучение.  Планира се от тези кампуси да бъдат извадени всички  дейности, които не са свързани с обучението.

Идеята е бъдещият обновен Студентски град  да има  няколко входа, като достъпът на външни лица ще бъде ограничен.  В района ще бъдат направени и нови спортни комплекси, велоалеи, както и трамвайно трасе.

Според главния архитект на столицата,  Петър Диков, мястото на баровете, дискотеките и нощните клубове не е в Студентски град. Кампусите  пък ще бъдат стопанисвани и управлявани от университетите.   

Преди да се  гласува подробният  устройствен план на Студентски град, той мина през 3 обществени обсъждания.
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия