Зоните в Чернобил показват спад на биологически видове

Биологически спад се наблюдава в близките месеци в Чернобил. Учението предприето, за да установи възможно ли е да се живее вече в тези райони, е установило, че все още има много голяма опастност за животинските видове. Оказва се обаче, че растения

2010-07-31 22:08:03
Зоните в Чернобил показват спад на биологически видове
Биологически спад се наблюдава в близките месеци в Чернобил.

Учението предприето, за да установи възможно ли е да се живее вече в тези райони, е установило, че все още има много голяма опастност за животинските видове. Оказва се обаче, че растения нямат проблем да се развиват и вече са се приспособили.

Има интересни мутанти и други много различни промени в организмите. В продължение на 4 години учените са изследвали животните и растенията. Птиците, живеещи в Чернобил, показват малки промени, но се намират и животни с повече крайници от нормалното и различни други аномалии.

Дали там е Рай за живите организми или Отрова, не се знае с точност, защото за много животни няма почни никакво или дори положително влияние, а за други е равно на смърт.

Учението на местността ще бъде прекратено за пълен обзор на петата година и ако има положителни резултати, ще се изучава още 5 години. За хората, Чернобил е все още смъртоносен. Според учени след около 30 години това ще е най- мечтаното място за живеене. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия