Учени предполагат живот на Марс

Наскоро учени откриха, че огромните камъни на Марс може да съдържат фосили на организми, запазили се от преди много години. Група изследователи вярват, че в камениста част на Марс е възможно да се намери доказателство за живот. Mестносттa е нарече

2010-07-30 12:37:24
Учени предполагат живот на Марс
Наскоро учени откриха, че огромните камъни на Марс може да съдържат фосили на организми, запазили се от преди много години.

Група изследователи вярват, че в камениста част на Марс е възможно да се намери доказателство за живот. Mестносттa е наречена "Нили Фоса" и по наблюдения се е разбрало, че съставът е същият като на Земята. Наслагвания от скали може да съдържат доказателството за живот на Червената планета преди хиляди години.

След като учени откриха водород и други съставни елементи в скалите на Марс, сега те търсят и по-големи наслагвания от тези елементи, за да могат да ги изследват и да разберат, възможно ли е преди нашето съществуване, Марс да е била планета, подходяща за живот. Също се задават и въпроси дали се е случило нещо, което да е имало ужасни последици, за да Марс да изглежда по този начин сега.

Учените за казали, че всичко това за сега си остава хипотеза, но вярват, че предположението им е възможно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия