Най-ниският човек в света отново е китаец

Китаецът Хуан Кайцюан претендира, че е най-ниският човек в целия свят. Той е 40 годишен мъж, но е висок едва 76 сантиметра. Досега титлата за най-ниският човек на планетата беше отново на китаец - Хе Пинпин, но той почина от сърдечен пристъп едва

2010-07-30 12:11:18
Най-ниският човек в света отново е китаец
Китаецът Хуан Кайцюан претендира, че е най-ниският човек в целия свят. Той е 40 годишен мъж, но е висок едва 76 сантиметра.

Досега титлата за най-ниският човек на планетата беше отново на китаец - Хе Пинпин, но той почина от сърдечен пристъп едва на 21 години.

Хуан е с 1.4 сантиметра по-висок от предишният носител на титлата, тежи 12 килограма и е второто дете в семейството. Майка му, баща му, сестра му и всичките му роднини са с нормален ръст. 58-годишната му майка е много привързана към него и още обича да го носи на ръце, въпреки че Хуан е против.

Най-ниският мъж в света е бил актьор до 30-тата си годишнина, но след това решил да се пенсионира. Родителите му забелязали, че след като навършил 3 години престанал да расте. Обиколили много болници и лекари, но никой не успял да открие причината. Хората от селото, където се родил Хуан, посъветвали младото семейство да го оставят в някой дом за сираци. Майка му и баща му били твърдо против.

Бащата на Хуан починал, когато той бил едва на 6 години. На майка му й било доста трудно да отгледа сама семейството си, но в крайна сметка се справила успешно. Синът й винаги й помагал в домакинството, въпреки ръстът си, вършел добре домакинските задължения. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия