Най-възрастният мъж в Токио мъртъв в леглото си от ... 30 години

До скоро се водеше, че най-възрастният жител на Токио е Соген Като. Той е роден на 22 юли през далечната 1899 година. Оказа се обаче, че възрастният мъж е мъртъв от ... 30 години. През тази година Соген е трябвало да навърши 111 години. Полицията

2010-07-30 11:58:43
Най-възрастният мъж в Токио мъртъв в леглото си от ... 30 години
До скоро се водеше, че най-възрастният жител на Токио е Соген Като. Той е роден на 22 юли през далечната 1899 година. Оказа се обаче, че възрастният мъж е мъртъв от ... 30 години.

През тази година Соген е трябвало да навърши 111 години. Полицията посетила дома му, защото се извършвала актуализация на списъка на столетниците в навечерието на "Деня на почит към възрастните хора". И преди това властите правили опити да посетят Соген, но семейството му ги отпращали, като твърдели, че мъжа е добре, но не иска да се среща с никого и има нужда от почивка.

От полицията се усъмнили и влезли в дома на възрастния мъж. Те открили мумифицираното тяло на Соген в леглото му, облечено с бельо и пижама и завито с одеяло, сякаш спи. Внучката на възрастния мъж разказала на униформените, че преди 30 години дядо й се скрил в стаята си, като обявил, че ще бъде "живият Буда". Няколко дни по-късно той починал.

Семейството му са знаели, че той е починал и въпреки това не са съобщили за смъртта му. През тези години те са прибирали пенсията му, а това се води финансово престъпление, при положение, че Соген не е бил сред живите. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия