Разберете кои са божествени и прокълнати

Нещо ужасно се случи в нощта, когато Даниъл Калби изчезна. Нощта, когато Грейс Дивайн откри брат си Джуд, немощен и окървавен. Но тя дори не подозираше каква злокобна тайна бе обгърнала мрака наоколо… Три години по-късно Даниъл неочаквано с

2010-07-30 10:36:19
Разберете кои са божествени и прокълнати
Нещо ужасно се случи в нощта, когато Даниъл Калби изчезна. Нощта, когато Грейс Дивайн откри брат си Джуд, немощен и окървавен. Но тя дори не подозираше каква злокобна тайна бе обгърнала мрака наоколо…

Три години по-късно Даниъл неочаквано се завръща. Всички в гимназията говорят за загадъчния непознат. Ала появата му събужда и болезнения спомен, умело прикриван досега…
Въпреки обещанието да стои настрана от Даниъл, Грейс е привлечена от странния блясък в очите му, дълбоки и жадни. Разгневен от близостта им, Джуд се поддава на яростта. И отново се изправя срещу злото, белязало онази прокълната нощ.
Мрачната тайна застрашава живота на всички. За да спаси хората, които обича, Грейс трябва да направи избор. Но кое би жертвала – любовта или себе си?

Да четеш „Божествени и прокълнати” е като да се разхождаш по огряна от лунна светлина пътека, която те отвежда в непристъпното сърце на гората в полунощ...
Бри Диспейн използва познати митове и легенди за сюжета на завладяващия си роман, но успява да ги вплете в ежедневието на съвременните тийнейджъри и да ги поднесе в опаковката на романтична паранормална история за любов, загуба и прошка.
„Божествени и прокълнати” всъщност е модерна интерпретация на притчата за блудния син, към която са добавени свръхестествен привкус и солидни дози напрежение и романтика. Главната героиня Грейс се разкъсва от лоялността към своя брат Джуд и любовта към загадъчния Даниъл. Повечето от феновете на романа обаче не знаят, че образите на главните персонажи са свързани с живота на самата авторка. Колкото и изненадващо да звучи, Грейс Дивайн изобразява самата Бри Диспейн в тийнейджърските й години, само че е нейна по-силна версия – защото Грейси казва и прави това, за което Бри само е мечтала. Образът на Даниъл пък е вдъхновен от трима приятели на писателката, които изненадващо изчезнали от живота й. Едно от тези момчета един ден внезапно се появило на училище, но след няколко часа отново изчезнало. От тогава Бри се пита какво ли се е случило с него. Този спомен до известна степен я подтикнал да напише „Божествени и прокълнати” – като своеобразен разказ за това какво би станало, ако нейният приятел не бе изчезнал повторно.
Вече е завършено и продължението на книгата, което ще се появи в книжарниците в края на годината. Бри възнамерява да напише и трета книга за Грейс, Даниъл и Джуд.

Бри Диспейн преоткрива детската си любов към писането в колежа, когато започва да пише и режисира пиеси като част от програма за тийнейджъри в риск. Така тя решава да се посвети на голямата си мечта и да стане писател. Но осъществяването й трябвало да почака, защото скоро след това Бри се омъжва, ражда първото си дете и започва да работи по осем часа на ден. А за писане почти не й остава време.
Но тогава се намесва съдбата. След автомобилна катастрофа  Бри осъзнава, че животът е твърде кратък, за да не вършиш това, което обичаш. Няколко дни по-късно съпругът й купува употребяван лаптоп и й го подарява с думите: „По-добре започни да пишеш”. Така животът на Бри се променя завинаги. Предложението за закупуване на ръкописа на „Божествени и прокълнати” идва точно на шестата годишнина от катастрофата, която всъщност превръща Бри в писател.
Сега тя живее в Солт Лейк Сити със съпруга си и двете си деца.  Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия