Черил ще събира средства за борба с маларията в африканските страни

Британската поп певица Черил Туийди (както е моминското име на звездата, която е в процес на развод с футболиста Ашли Коул) наскоро заяви, че има желанието да започне благотворителна кампания по набирането на средства за борба с маларията в африка

2010-07-28 17:19:21
Черил ще събира средства за борба с маларията в африканските страни
Британската поп певица Черил Туийди (както е моминското име на звездата, която е в процес на развод с футболиста Ашли Коул) наскоро заяви, че има желанието да започне благотворителна кампания по набирането на средства за борба с маларията в африканските страни.

Чаровната изпълнителка се зарази с тропическата болест в края на миналия месец по време на почивката си в Танзания. В началото на юли тя бе хоспитализирана и подложена на продължително лечение. Благодарение на ранното диагностициране на маларията и специализираните лекарски грижи, Черил успя да се пребори с коварното заболяване.

Сега обаче тя осъзна колко притеснително всъщност е положението в бедните райони на Африка, където смъртността от малария е висока, а болниците не разполагат с необходимото медицинско оборудване за ранното диагностициране и специализирано лечение на болестта.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия