Обяд пред компютъра? Може, но...

Често  ви се случва да обядвате  пред компютъра - това понякога е неизбежно, но изисква ловкост и съобразителност, не по-малки от тези, които прилагате в останалата си работа.  За да ви уважават околните, трябва да се съобразявате с ня

2010-07-27 16:36:26
Обяд  пред компютъра? Може, но...
Често  ви се случва да обядвате  пред компютъра - това понякога е неизбежно, но изисква ловкост и съобразителност, не по-малки от тези, които прилагате в останалата си работа.  За да ви уважават околните, трябва да се съобразявате с някои неща.

На всеки се е случвало да попадне на служителка, която  си хапва пилешко бутче, докато ви обслужва. Това си е направо стряскащо, обаче се случва. Затова никога не бъдете такива.

Като начало, избягвайте храни,  с които ще се наложи  да си  изцапате ръцете . Това важи и за супи и ястия, за които ще са ви необходими прибори и, които могат да се превърнат в кошмар за клавиатурата. Защото, колкото и да внимавате, все нещо може да се разсипе или разлее. Затова най-приемлив е сандвичът, завит в салфетка, малки хапки или сухи закуски.

Хранете се тихо, не мляскайте, не говорете с пълна уста и не дъвчете с отворена. И за нищо на света не вдигайте телефона, докато преглъщате.

Вие може и да обожавате миризмата на патешкото по пекински, но не знаете какво чувства колегата ви. Ако пък в този момент дойде и клиент, ще се почувства като в ресторант. Представете си също така, какво ще си помисли за фирмата ви той.

За околните винаги е неприятно да видят отворени кутии с храна и мръсни салфетки. Затова, разчистете много бързо, дори и да имате бърза работа, защото ако го оставите за  после, яко ще се издъните.

Ако имате хладилник в офиса, сложете бележка с вашето име на кутията и датата, когато е сложена храната. Защото стават обърквания. Много неприятно е и да се забрави храна в хладилника, която започва да мирише много скоро.  

  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия