'Щурците' с орден 'Св. Св. Кирил и Методий'

Рокдинозаврите от легендарната група “Щурците” - Кирил Маричков, Пеци Гюзелев, Валди Тотев и Георги Марков ще получат ордени “Св.Св. Кирил и Методий”. Отличията  ще им бъдат присъдени  за заслуги към българската &

2010-07-26 15:20:03
'Щурците' с орден 'Св. Св. Кирил и Методий'
Рокдинозаврите от легендарната група “Щурците” - Кирил Маричков, Пеци Гюзелев, Валди Тотев и Георги Марков ще получат ордени “Св.Св. Кирил и Методий”. Отличията  ще им бъдат присъдени  за заслуги към българската   култура и изкуство и ще им бъдат връчени от президента Георги Първанов.

По този повод Кирил Маричков обяснява, че предложението за награждаването на роклегендите е направено от министър Вежди Рашидов, един от най-талантливите български скулптори, който  се е издигнал сам, също като “Щурците”, благодарение на своя талант и труд, без протекции или друга помощ от държавата.

Според Маричков,  “Щурците” никога не са държали  и не са се борили за награди, защото са имали най-голямата награда - обичта на своята публика.  Ето защо този орден е награда, както за “Щурците”, така и за тези, които ги обичат.

Според легендарния рокаджия, засега рокът губи в битката с чалгата, или по-точно, културата губи битката с простотията.  Но все пак, рокът е тази музика, която ще успее да се пребори в чалгата. Доказателство за това бяха концертите на “Металика”, AC/DC и  “Рамщайн” , които събраха 60-70 хиляди души публика.

По информация на Маричков, лечението на Пеци Гюзелев върви добре и всички се  надяват  той да оздравее и да си дойде, за да получи ордена си.   
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия