Учителят на Таря Турунен бил българин

Като че ли навсякъде по света излиза “българска следа”.  Ледената кралица Таря Турунен, или както още я наричат,  Скандинавският славей, пее като пойната птичка , защото я е учил българин. Както често се случва, Пламен

2010-07-24 22:58:41
Учителят на Таря Турунен бил българин
Като че ли навсякъде по света излиза “българска следа”.  Ледената кралица Таря Турунен, или както още я наричат,  Скандинавският славей, пее като пойната птичка , защото я е учил българин.

Както често се случва, Пламен Димов  е неизвестен у нас, името му се чува обаче от разказите на самата певица и нейната бивша група Nightwish.  

Според Димов, Таря е била още отначало истинска вокалистка, тя е имала воля да пее и да изпъкне. Педагогът разказва, че ако на Таря  се даде една нота, тя веднага я възприема, докато с други трябва да се репетира по няколкоп пъти. Таря е била изискващ ученик , а нейният учител просто й е дал възможност да покаже какво притежава.

Таря била наричана любимка на учителя си. И то не защото пее като ангел, но и защото още от 6-годишна възраст  свири на пиано, а в гимназията пък  започва с флейтата.

Таря е на 14-15, когато  решава, че иска да бъде певица. Започва да посещава група за класическо пеене  към колежа Китее.

След години труд с българския си наставник, Таря за трети пореден път идва в България, за да покаже какво е научила от него.

Дебютът й на морето беше снощи на рок феста в Каварна, където беше хедлайнер на първата вечер  на музикалнтото събитие.  Таря бе  в обкръжението  на дамска компания заедно с Доро Пеш, Leaves’s Eyes и Epica.

Купонът продължава  днес и утре. Accept  си дадоаха отпуск цяла седмица до неделя, когато ще закрият феста. Музикантите, участници в тазгодшния фестивал в Каварна са настанени в един от чисто новите хотели в морската рок столица във вилната зона на Каварна.  За първи път  не се налага те да преспиват по съседните скъпарски курорти.      
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия