Възможен ли е секс в Космоса?

 Правени ли са опити за секс в Космоса? Възможно ли е това и има ли рискове? Чисто технически никак не е лесно да се прави любов в Космоса. При липса на гравитация, телесните течности, като кръвта, например, се утаяват в долната част  на

2010-07-24 18:19:18
Възможен ли е секс в Космоса?
 Правени ли са опити за секс в Космоса? Възможно ли е това и има ли рискове?

Чисто технически никак не е лесно да се прави любов в Космоса. При липса на гравитация, телесните течности, като кръвта, например, се утаяват в долната част  на тялото. В тази ситуация ерекцията е невъзможна. Така че, пълната липса на гравитация затруднява сексуалния акт, такъв какъвто го познаваме.

В тези усливия е доста трудно да си представил една класическа любовна игра.

По принцип проблемът е  не в това как да се реализира актът, а какви биха били последстгвията от него. Специалистите не са наясно  какво поведение биха моги да имат сперматозоидите в безтегловното пространство, дали ще намерят пътя към яйцеклетката,  за да я оплодят. И ако това стане, дали ембрионът би се фиксирал нормално върху  лигавицата на матката? И още  нещо много важно  - дали космическата радиация би оказала влияние върху ДНК на плода?

Експерименти в животни и насекоми не дават окуражителни резултати. През 1989 година в орбита са оплодени яйца от кокошка. След завръщането на Земята всички емброини са загинали  по необяснима и досега  причина.

Така че е необходимо да се обмисли  начинът на правене на секс  в Космоса. Защото е трудно да се повярва, че ще се избегнат евентуални сближавания между космонавтите при едно пътуване, което трае години.

 Експериментите, направени на земните полярни станции показват, че любовните отношения могат да обтегнат взаимоотношенията между членовете на експедициите. Но пък без възможност за секс става още по-лошо.

 
Руснаците  признават  поне за една сексуална връзка между космонавти по време на полет. Тя се е състояла през 1982 година на борда на орбиталната  станция "Салют-7" между космонавтите Светлана Савицкая и един от двамата обитатели на станцията -  командирът Леонид Попов и  Александър Серебров...

Друг опит се е състоял през 1991 година на борда на станцията "Мир" между английската космонавтка  Хелен Шарман  и един от двамата руски космонавти. На екрана можело да се види  как  Шарман в къса розова нощничка плува в пространството на станцията и заявява, че е  преживяла с нейните колеги фантастични експерименти.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия