Първата онлайн сватба

Първата онлайн сватба се осъществи в Кърджали. С разрешението на младоженците Бейхан Бекир и Филиз Бекир, а също така и на техните родители, посредством мрежата, виртуални гости станаха кметът Хасан Азис и не малък брой журналисти.  От кафене

2010-07-22 12:04:24
Първата онлайн сватба
Първата онлайн сватба се осъществи в Кърджали. С разрешението на младоженците Бейхан Бекир и Филиз Бекир, а също така и на техните родители, посредством мрежата, виртуални гости станаха кметът Хасан Азис и не малък брой журналисти. 

От кафене в центъра на града чрез лаптоп „дистанцираните гости” можеха да наблюдават цялата процедура в ритуалната зала на Обредния дом, а също така и двора й, в който щастливите младоженци и роднините им приемаха поздравления, по случай хубавия повод. 

Освен онлайн комуникацията, Хасан Азис заложи и на тази осигурената от мобилните оператори .По телефона кметът пожела много семейно щастие и разбирателство. До месеци ще може да наблюдаваме сватбено тържество и по онлайн телефоннна връзка. 

Кърджалии са известни с честите си странствания.Едно от основните предимства на онлайн излъчването на сватбените празненства е, че дори и роднини на младоженците да са далеч от тях, ще могат да бъдат съпричастни към празника, макар и по изкуствен начин. 

В иновацията са инвестирани 3 хиляди лева- цената на 2 камери.Очакваните приходи са около 60 хиляди годишно.За да могат да се възползват от модерната услуга, желаещите ще трябва да заплатят 30 лева.След като това стане те ще получат съответните IP- адреси- за ритуалния дом и за двора за поздравленията.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия