Няма да има повече кино "Изток"

От седмица в кино „Изток” има живец, след като сградата бе запустяла напълно повече от десетилетие. Из киното обаче, не се разхождат столичани дошли да гледат най-новия филм, а майстори, чиято задача е да изнесат целия инвентар от кино

2010-07-22 11:49:50
Няма да има повече кино
От седмица в кино „Изток” има живец, след като сградата бе запустяла напълно повече от десетилетие. Из киното обаче, не се разхождат столичани дошли да гледат най-новия филм, а майстори, чиято задача е да изнесат целия инвентар от кино салона.

Преди време плъзнаха слухове, че сградата ще бъде преустроена в театрална зала, но за съжаление, това няма да се случи. Също така няма да се появи и поредния голям бизнесцентър.Неотдавна идеята за създаването на такъв усилено се разискваше, но след отявлената съпротива на живущите в района, проектът бе замразен... до днес.Съгласно последното решение, на мястото на киното ще бъде направен супермаркет.

В случая това е по-доброто решение, пред това да се събори цялата сграда, заедно и с намиращото се на гърба й читалище. Дали наистина има нужда от построяването на още един супермаркет е друг въпрос, но пък секретаря на читалище „Николай Хайтов”- Емилия Георгиева е доволна от това, че то няма да бъде срутено и така ще може да се продължи с просветната дейност.

Независимо от съдбата на киното, надали когато хората се срещат пред него, ще се уговарят с думите „Нека се видим пред... еди-си-кой супер”.Кино „Изток” ще остане емблематично място за много софиянци макар и с променено предназначение.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия