Въпреки всеобщите очаквания, че след участието си в „Евровизия” Миро ще си вземе дълга, но преди всичко заслужена почивка, певецът изненада всички с огромния си ентусиазъм и вдъхновение, с което върши професионалните си ангажименти. Изпълнителят е силно амбициран около предстоящото издаване на втория си самостоятелен албум, носещ името „Месия" . Тематично с името ще бъде и появата на диска- която е планувана за 24 ти декември.


Най- вероятно еднноименния сингъл ще се появи в радио ефира, още през ранната есен- някъде около 1 октомври.На същата дата е запланувано и дебютирането на клипа към песента „Омиротворен”- последен сингъл от първия му албум. Никой няма представа какво предстои да видим във видео версията, но едно е сигурно- режисурата е дело на самия Миро.

Напомняме ви, че „Омиротворен” се превърна в най-продавания поп албум за територията на страната. Най-големият хит от него – "Губя контрол, когато..." пък все още държи рекорда за най-много седмици на върха в класацията на Nielsen Top 100 за страната ни.
Като награда за упорития се труд освен признанието на своите фенове, Миро получи и куп отличия , сред които „Песен на годината", "Изпълнител на годината" и "Албум на годината" от различни церемонии за музикални награди.
Автор: Tsveti