Мъж стана милионер, без да очаква

Човек от Англия стана милионер, след като продаде картина, която се оказала един от най-търсените портрети от Втората Световна война. Историята на картината не е много известна и поради тази причина мъжът не знаел какво има на стената си вкъщи. Т

2010-07-21 17:57:48
Мъж стана милионер, без да очаква
Човек от Англия стана милионер, след като продаде картина, която се оказала един от най-търсените портрети от Втората Световна война.

Историята на картината не е много известна и поради тази причина мъжът не знаел какво има на стената си вкъщи. Той решил да продаде няколко неща понеже правел ремонт и искал да се отърве от ненужни вехтории.

Също така детето му го било страх от лицето на картината. Портретът бил на жена с руса коса, нарисуван на бял фон. Тази картина е открадната от нацистите през 1944 година и е била подарък на висша личност в Английския дворец.

След като пуснал в интернет снимка на картината и много други неща, мъжът разбрал, че това е призведение на изкуството, за което може да вземе над 10 милиона паунда. След няколко седмици той дал картината на търг и след 3 дни цената стигнала 12 милиона паунда.

Сега човекът е с 12 милиона по-богат. След анонимно интервю, той казва: "Никога не съм предполагал, че може тази картина да е толкова ценна. Ние купихме къщата, както си беше с всичко вътре. В мазето има още 3-4 картини. Интересно ми е дали и те са толкова ценни" - казал новобогаташът с много весела усмивка в интервю за BBC News.

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия