Русия започва да прави конструкция на нова космическа станция

Русия ще инвестира 800 млн. американски долара за построяването на станцията, съобщи министър-председателят Владимир Путин. Старата космическа площадка в Байконур ще бъде най-вероятно спряна от употреба. Бъдещият космодрум ще бъде построен близо д

2010-07-21 12:49:41
 Русия започва да прави конструкция на нова космическа станция
Русия ще инвестира 800 млн. американски долара за построяването на станцията, съобщи министър-председателят Владимир Путин.

Старата космическа площадка в Байконур ще бъде най-вероятно спряна от употреба. Бъдещият космодрум ще бъде построен близо до град Углегорск в далечната Източна Русия, почти на границата с Китай. Планирано е да се използва предимно от цивилни за екскурзии в космоса.

Целта е проекът да бъде завършен до 2015г. Похарчените 25млн. рубли се очаква да се възвърнат в първите 10г. след пускането на станцията. Над 30 000 специалиста работят денонощно в конструирането и изработката на всеки един елемент.

Новата космическа станция ще покрие площ от 700 кв.км. и ще има площадка за изстрелване, високо технологични съоръжения за тези, които ще живеят там. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия