Група от френски изследователи са открили, че жени, които обичат романтична музика, са по-лесни за „сваляне “.

Експериментът е публикуван в месечното списание  във Франция - “Психология на музиката”. В изследването са участвали 87 жени. Всяка една от тях е била без партньор.

Експериментът се е състоял по този начин:
Оставят жена да стои в чакалня и пускат няколко хубави нежни песни с романтични текстове.  На друга жена в същото време пускат неутрални песни, без някакво конктретно внушение. След трите минути, в които жените слушали песните, и двете са поканени да седнат и да си говорят с мъж, който преди това е оценен като средно пивлекателен. Жените са имали голяма разлика в мненията, като се има предвид предварителният тест направен с тях. Вкусът им си е съвпаднал почти на 100% процента.

52.2% от жените, които слушат романтична музика, са по-склонни да се съгласят да излезнат дори с малко по-грозен мъж, отколкото жените, слушащи друга музика. Само 28 % от жените, слушащи неутрална музика, са били склонни да направят компромис и да излезнат със същия мъж.

Това, което доказват учените, е че музиката има много силен интимен ефект. Мъже без половинка, намерете правилната музика, за да хванете правилното гадже.
Автор: Александър Ненов