По-голяма глава=по-добра памет

Учени от Техническия университет в германския град Мюнхен установиха, че хората с по-големи глави се радват на по-добра памет и по-рядко страдат от деменция. За да стигнат до това заключение, изследователите провели експеримент, в който взели

2010-07-13 15:52:11
По-голяма глава=по-добра памет
Учени от Техническия университет в германския град Мюнхен установиха, че хората с по-големи глави се радват на по-добра памет и по-рядко страдат от деменция.

За да стигнат до това заключение, изследователите провели експеримент, в който взели участие 270 пациенти, страдащи от Алцхаймер.

Всички те били подложени на тестове за проверка на умствените и когнитивни умения, сканиране на мозъка и измерване големината на главата.

Оказало се, че пациентите с по-големи глави показали и по-добри резултати на тестовете за проверка на паметта. И по-конкретно – всеки допълнителен сантиметър от големината на главата се равнявал на около 6% по-добро представяне на тестовете.

Резултатите от изследването на учените от Техническия университет в Мюнхен са публикувани в настоящия брой на списание “Neurology”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Uzerneim
преди 11 години

Аз имам огромна глава, където и да отида шапките не ми стават. Паметта не е с нещо което мога да се похваля.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия