Американци снимат ромска сватба у нас

Екип от университета в Маями пристигна в град Златараица, за да заснеме автентична ромска сватба. Разтърсващата  невъзможна любов между 17-годишната Янка и нейния любим Васил,  ще събере пред телевизорите американците, подобно  

2010-07-12 16:26:44
Американци снимат ромска сватба у нас
Екип от университета в Маями пристигна в град Златараица, за да заснеме автентична ромска сватба.

Разтърсващата  невъзможна любов между 17-годишната Янка и нейния любим Васил,  ще събере пред телевизорите американците, подобно  на българите, които днес гледат турските сериали.

Паула Ечевария, студентка от университета в Маями, решила да направи дипломната си работа в Златарица, като заснеме документален филм за ромските сватби.

Във филма се разказва за перипетиите на двамата млади и за това, как те  едва  успели  да убедят родителите си, които били против това те  да се съберат. Причината била, че пръв трябвало да мине под венчило по-големият брат на младоженеца.

Така  Васил избягал с Янка от родителите си, но се скрили и от нейното семейство.

В документалния филм на американката става ясно, че ромските семейства постепенно започват да се отказват от купуването на булката.

Паула, американската студентка, прекарала няколко дни  в Златарица, за да усети бита на младото семейство, а и да присъства на сватбата им. Насложило й се дори да учи нашенски кючеци, но не могла да свикне със  златаришката ракия.

На младата американка  най-много харесали  пържените тиганици, които се сервират в сватбения ден в дома на младоженеца.  
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия