Гигантските хамбургери повреждат челюстта

Редица тайвански зъболекари настояха веригите за бързо хранене да изключат от менютата си гигантските хамбургери, които според тях причиняват голям брой челюстни травми на нищо неподозиращите клиенти. Зъболекарите в Тайван се оплакват, че при

2010-07-09 19:31:41
Гигантските хамбургери повреждат челюстта
Редица тайвански зъболекари настояха веригите за бързо хранене да изключат от менютата си гигантските хамбургери, които според тях причиняват голям брой челюстни травми на нищо неподозиращите клиенти.

Зъболекарите в Тайван се оплакват, че при тях ежедневно постъпват хора с болки в челюстите и невъзможност да си отворят устата. Причината според тях се крие именно в огромните хамбургери, които предлагат веригите за бързо хранене.

Зъболекарите твърдят, че всяка храна с височина повече от 8 сантиметра почти със сигурност довежда до челюстна травма. Те също така разкриват, че човешката уста е проектирана да поглъща предмети не по-високи от 4 сантиметра. Всеки сантиметър над тази височина увеличава риска от увреждане на връзката между челюстта и костите в предната част на ушите.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия