13 хиляди долара за част от косата на Бонапарт

Кичурът бе продаден за 13 хиляди долара.Купувачът е анонимен англичанин- колекционер.Към косата на Наполеон са проявили интерес и колекционери от Китай, Сащ, Нова Зеландия, Литва и Франция. Кичурът е на близо 200 години.Отрязан е през далечна

2010-07-07 12:13:47
13 хиляди долара за част от косата на Бонапарт
Кичурът бе продаден за 13 хиляди долара.Купувачът е анонимен англичанин- колекционер.Към косата на Наполеон са проявили интерес и колекционери от Китай, Сащ, Нова Зеландия, Литва и Франция.


Кичурът е на близо 200 години.Отрязан е през далечната 1821г- когато Наполеон умира .До сега кичурът е бил притежание на английски военен интендант и художник Дензъл Ибетсън.Той е бил на служба на о.Св.Елена, когато Бонапарт е бил изпратен на заточение там.Британецът е транспортирал кичура коса до Нова Зеландия през 1864. 43 години след смъртта на френския император.

Личната колекция на Ибетсън включва 40 предмета.Сред тях е и портрет на Наполеон.Картината също е била търгувана.Колекцията е в забележително добро състояние.Семейството заслужава похвала затова, че е съумяло да запази добрия облик на вещите през последните 2 столетия.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия