Романтичната музика – най-подходяща за свалка

Според резултатите от изследване на екип френски учени, романтичната музика може да помогне на мъжете за по-успешна свалка. В проучването взели участие 87 необвързани жени на възраст между 18 и 20 години. Всички те трябвало да проведат разгово

2010-07-06 15:19:33
Романтичната музика – най-подходяща за свалка
Според резултатите от изследване на екип френски учени, романтичната музика може да помогне на мъжете за по-успешна свалка.

В проучването взели участие 87 необвързани жени на възраст между 18 и 20 години. Всички те трябвало да проведат разговор със средностатистически представители на силния пол, чиято задача била в крайна сметка да успеят да вземат телефонния номер на участничките в изследването.

Оказало се, че на фона на романтична балада 52% от жените дали телефонния си номер на разговарящите с тях мъже, докато на фона на неутрална песен този процент спаднал до 28.

Учените обясняват резултатите от изследването си със способността на романтичната музика да предизвиква положителни емоции, които карат хората да бъдат по-отзивчиви към чуждите искания и желания.

Резултатите от експеримента на учените от университета в Бретан са публикувани на 18 юни в списанието “Psychology of Music.”
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия