Кои са най-разпространените настолни игри

Списание „Фобърс” направи списък с 14 най-добри настолни игри, подходящи за всяка възраст. В списъка фигурират и познатите в България „Монополи” и „Скрабъл”.В описанието на всяка една от игрите е опомената въ

2010-07-05 00:27:39
Кои са най-разпространените настолни игри
Списание „Фобърс” направи списък с 14 най-добри настолни игри, подходящи за всяка възраст.

В списъка фигурират и познатите в България „Монополи” и „Скрабъл”.В описанието на всяка една от игрите е опомената възрастова група, за която би била най-удачна.Минимална възраст, на която би могло да се започне с играенето, броят на участниците, средната продължителност на една партия, а също така и основните предимства на играта.

Повечето от игрите са подходящи за деца между 5 и 8 години.

Част от тях, като , Tombouctou, Scotland Yard и Die Siedler von Catan, са насочени към по-възрастните.Средната продължителност на всяка една от 14-те игри е между 20 и 90 минути.

Друга част от игрите- (Jungle Speed, Marrakech, That"s life!)- предлагат забавление за всички членове на семейството.”Монопил”, „Скрабъл”, също така Mastermind, Memory, Uno, World Edition, Carcassone, спомагат за развитието на логическото мислене у участниците.Полезни са и поради факта, че учат участниците да взимат стратегически решения и да използват паметта си по време на самата игра.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия