Жените с тесни ханшове и дълги бедра са по-привлекателни

Екип от психолози от университета в Олбани, Ню Йорк, твърди, че жените с по-тесни ханшове, по-дълги бедра и по-малки стъпала са по-привлекателни за мъжете. Учените провели изследване, в което взели участие 60 студентки. Всяка от тях била подло

2010-07-04 17:26:19
Жените с тесни ханшове и дълги бедра са по-привлекателни
Екип от психолози от университета в Олбани, Ню Йорк, твърди, че жените с по-тесни ханшове, по-дълги бедра и по-малки стъпала са по-привлекателни за мъжете.

Учените провели изследване, в което взели участие 60 студентки. Всяка от тях била подложена на измервания на обиколката на ханша, дължината на бедрата и размера на стъпалата. След това психолозите избрали 8 жени с най-високи показатели и 8 с най-ниски, като ги разделили в две групи.

След това учените съставили фотороботи с общите черти на лицата на 16-те избрани участнички. Те били представени на 77 хетеросексуални мъже, чиято задача била да определят привлекателността на всеки от фотороботите.

Оказало се, че вероятността мъжете да предпочетат жена с тесен ханш, отколкото с широк, е 11 пъти по-голяма. Вероятността да предпочетат представителка на нежния пол с дълги бедра, отколкото с къси, е 8 пъти по-голяма, а вероятността да им се стори по-привлекателна жена с по-малки стъпала, отколкото с по-големи, е 3,5 пъти по-голяма.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ICanSeeTheFireBurnin
преди 11 години

Глупости на търкалета...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия