Знаем ли какви цветя да подарим?

Предстои ви да станете част от някакво щастливо събитие. Знаете ли обаче, какви цветя  при какви случаи трябва да подарите? Ето някои съвети: Ако сте канени на сватба, на булката не може да се подарят каквито и да са цветя. Тук има про

2010-07-04 15:20:06
Знаем ли какви цветя да подарим?
Предстои ви да станете част от някакво щастливо събитие. Знаете ли обаче, какви цветя  при какви случаи трябва да подарите?

Ето някои съвети:

Ако сте канени на сватба, на булката не може да се подарят каквито и да са цветя. Тук има протокол. За младоженката са най-подходящи  букети от рози, калии, гербери и момина сълза. Ако знаете какъв ще е цветът на роклята на булката, можете да съчетаете украсата на букета с него. Букетът се аранжира  с тюл и панделка. За сватби са подходящи малките букети, както и кошничките с цветя.

Ако трябва да отидете на рожден ден, изберете цветя в ярки и жизнени тонове. Не прекалявайте с украсата.

Ако сте канени на юбилей, трябва да подарите  голям, дори огромен букет. Той ще придаде тържественост и величественост. Подходящи са розите, хризантемите, карамфилите.

Ако се роди бебе , отново трябва да  изберете жизнени багри.

Ако трябва да посетите болен в болницата, не му носете  големи букети от силно ароматни цветя. Ярките цветове обаче, са задължителни.  

  

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия