Класация на най-кошмарните градове за шофиране

Пекин и Мексико са едни от градовете с най-ужасен трафик в света.Докато на шофьорите там ежедневно им се налага да преминават през автомоболния ад, пътното движение в Стокхолм например е изключително спокойно. В анкета са участвали 8192 шофьо

2010-07-02 13:51:54
Класация на най-кошмарните градове за шофиране
Пекин и Мексико са едни от градовете с най-ужасен трафик в света.Докато на шофьорите там ежедневно им се налага да преминават през автомоболния ад, пътното движение в Стокхолм например е изключително спокойно.

В анкета са участвали 8192 шофьори от общо 20 града на 6 континента.Чрез отговорите им е създаден индекс на пътния трафик в тези населени места.Точките в индекса започват от 1 до 100.Колкото по-голям е броят им, толкова по-затруднено е движението в дадената местност.При съставянето на този индекс предвид са били взети десет фактора влиящи върху обстановката на пътя, а именно- времето на придвижване с автомобил от едно място, на друго, продължителността на задръстванията, броят на стресовите ситуации в които шофьорите попадат и т.н.

Според резултатите от проучването Пекин и Мексико получават 99 точки- което е показател за ужасния трафик, най-вече в пиковите часове.На Стокхолм му се полагат само 15 точки, което показва, че пътуването там е песен.След столиците на Китай и Мексико се нареждат: Йоханесбург /97/, Москва /84/, Делхи /81/, Сау Паулу /75/, Милано /52/, Буенос Айрес /50/, Мадрид /48/, Лондон /36/, Париж /36/, Торонто /32/, Амстердам /25/, Лос Анджелис /25/, Берлин /24/, Монреал /23/, /Ню Йорк /19/, Хюстън /17/, Мелбърн /17/.


Друга британска компания е провела проучване, което показва, че при движение, на един шофьор се падат по минимум 13 дупки, които ежедневно трябва да преодолява

В допитвнето са взели участие 3000 шоьори.45% от тях казват, че са катастрофирали поне веднъж заради огромните дупки по улиците. 80% процента се притесняват, че могат да предизвикат ПТП, в опитите си да избегнат „опасните кратери”. Средно англичаните плащат по 220 лири за ремонта на автомобилите си. Общия разход за подобни услуги възлиза на 3.7 млд британски лири годишно.98% процента твърдо подкрепят идеята за допълнилна светлинна сигнализация около дупките, с оглед запазването на здравината на колите.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия