Бактерия ще ни позволява да живеем до 140 години?

Бактерия, замразена преди няколко хиляди години и открита случайно от екип руски изследователи в планина в северните част на Якутия, може да помогне на хората да живеят до 140-годишна възраст. Екип от руски биолози, под ръководството на д-р Ана

2010-07-01 16:11:19
Бактерия ще ни позволява да живеем до 140 години?
Бактерия, замразена преди няколко хиляди години и открита случайно от екип руски изследователи в планина в северните част на Якутия, може да помогне на хората да живеят до 140-годишна възраст.

Екип от руски биолози, под ръководството на д-р Анатолия Брушкова, вече е провел няколко експеримента, в които бактерията Bacillus F е била инжектирана първо на мухи, а след това и на мишки.

Резултатите били смайващи за всички. Гризачите от контролната група умрели средно за 589 дни, а мишките с инжектирана в мускулите бактерия продължили да живеят още повече от година – средно по 906 дни.

„Въпреки че все още е твърде рано да твърдим нещо със сигурност, след като инжектирането на Bacillus F в мухи и мишки удължава техния живот, реално не съществуват причини, поради които бактерията да не действа по същия начин и при други видове животни, а защо не и при хора”, споделя д-р Брушкова.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия