Благодарение на София Sоnisphere 2010, светът разбра къде е България /видео/

София завладя от големия екран целия свят. Постигнат е рекорд -  100 000 чужденци от цял свят вече научиха къде е страната ни. Те са благодарни, че ни има и че сме събрали на една сцена най-големите банди  на метъла - Metallica, Anthrax,

2010-06-28 15:29:05
Благодарение на София Sоnisphere 2010,   светът разбра къде е България /видео/
София завладя от големия екран целия свят. Постигнат е рекорд -  100 000 чужденци от цял свят вече научиха къде е страната ни. Те са благодарни, че ни има и че сме събрали на една сцена най-големите банди  на метъла - Metallica, Anthrax, Slayer и Megadeth.  

Според организаторите на фестивала Sonisphere  над 100 000 фенове са гледали спектакъла в над 800-те киносалона по света, както и 50-те хилади на живо на стадион "Васил Левски".

Само във Великобритания концертът е бил излъчен в 79 киносалона. В кино "Одеон" на централния "Лестър скуеър" в английската столица се е заформило невиждано пого, като накрая публиката се е развилняла и на подиума пред екрана.

Американците в Илинойс пък с сътворили истински погром  в киносалона. Мощното пого, в което са участвали всички в киното, е причинило  имуществени вреди на салона, а прожекцията е била прекъсната от полицията. На зрителите са били възстановени парите за билети, а шоуто  е излъчено отново на 24 юни.

Смята че, вероятно реакцията на американските фенове  е провокирана от това, че Metallica не са обявили нито една дата за САЩ тази година.

Историческият лайв ще бъде издаден на DVD през септември.

Световното първенство по футбол явно не е поставило феновете през избора да отидат на стадиона или да седят вкъщи пред телевизорите.

По време на повечето  фестивали, които вървят в Европа, са поставени  видеостени, по които  да вървят мачовеете, но не и  софийския Sonispghere. Това е, защото, според организаторите, себеуважаващите се рок фенове не са запалянковци.

  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия