Паневритмията - световна ценност? /видео/

Създаденият от бащата на Бялото братство Петър Дънов уникален български танц Паневритмия, е на крачна да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО с културни и природни паметници от световно значение. Номинацията на Танца на живота, или както още го

2010-06-26 15:52:39
Паневритмията - световна ценност? /видео/
Създаденият от бащата на Бялото братство Петър Дънов уникален български танц Паневритмия, е на крачна да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО с културни и природни паметници от световно значение.


Номинацията на Танца на живота, или както още го наричат Танца на единението, е направена от стотиците почитатели на учението на Петър Дънов.


Очаква се кандидатурата да бъде подкрепена от различни министри на културата по света, а и авторитетът на Иина Бокова,  която е  Генерален директор на ЮНЕСКО ще помогне повече хора да вникнат във философията на Паневритмията.



Идеите на Петър Дънов имат поддържници в много страни. Паневритмията е част от системата за физическо, духовно и божествено усъвършенстване на човека. Този уникален танц събира в себе си движението, музиката и поезията.


Според последователите на Учителя Паневритмията  освобождава хората от егоцентризма им и ги кара да мислят и действат като едно семейство.


Известно е, че много известни хора са се прекланяли през Петър Дънов. Сред тях е Алберт Айнщайн, който казва: "Всички се прекланят пред мен, а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България". Ба преклонна възраст Лев Толстой тръгва за Българи, за да се срещне с Дънов. Пако Рабан също е сред поддържниците на идеите на Дънов и преди няколко години посети България, за да се поклони на гроба му.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия