Кои храни може да си позволите, ако ви се дояде нощно време?

Доста хора имат проблеми с нощното хапване. Често се събуждат, защото изпитват глад и имат нужда да хапнат нещо, без значение какво е. В тази статия ще ви предложа няколко безобидни храни и напитки, които може да консумирате нощно време, без да натру

2010-06-26 00:05:40
Кои храни може да си позволите, ако ви се дояде нощно време?
Доста хора имат проблеми с нощното хапване. Често се събуждат, защото изпитват глад и имат нужда да хапнат нещо, без значение какво е. В тази статия ще ви предложа няколко безобидни храни и напитки, които може да консумирате нощно време, без да натрупате излишни килограми.

1. Вода - понякога се чувстваме гладни, а всъщност сме жадни. Затова ако имате нужда да хапнете нещо, преди това изпийте няколко глътки вода, изчакайте 10 минути и ако все още сте гладни, значи с чиста съвест може да хапнете нещо малко.

2. Мляко - топлото мляко засища глада, препоръчва се и на хора, които трудно заспиват - вечер преди лягане.

3. Пилешко месо - то е съставено от протеини, от които не се дебелее, а и засищат много добре. Така че ако сте гладни, хапнете някакво пилешко месо.

4. Пуканки - ако вечерно време ви се дояде нещо солено, по-добре хапнете пуканки - в  тях може да има доста въглехидрати, но калориите са в рамките на нормалното.

5. Ядки - ядките са богати на фибри и антиоксиданти. Те засищат бързо и за дълго време. Другото им полезно действие е, че регулират кръвната захар и помагат на организма да произвежда повече серотонин.

6. Зеленчуци - може би ви е странно това предложение за среднощна закуска, но то наистина е подходящо. Зеленчуците са известни с това, че са бедни на калории. Но в същото време разнообразието при тях е огромно и всеки може да намери зеленчука, който му е най-вкусен. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия