Как ни промиват мозъците?

Не, няма световна конспирация. Промиването на мозъка се извършва постоянно, по различни канали и целенасочено. Не вярвате ли? Ето няколко примера: Гледате си любимия сериал или филм по телевизията и изведнъж започват рекламите, които ви предлагат

2010-06-25 10:37:41
Как ни промиват мозъците?
Не, няма световна конспирация. Промиването на мозъка се извършва постоянно, по различни канали и целенасочено. Не вярвате ли? Ето няколко примера:

Гледате си любимия сериал или филм по телевизията и изведнъж започват рекламите, които ви предлагат да промените pH (пе ха-то) на кожата си с новия сапун; новата паста за зъби ви предлага вече не само тройна защита на 7-те признака на здравите зъби ооооо боже, вече има и гранули, които се грижат за зъбите, езика и бузите. Но това не е всичко, гела който до онзи ден ни рекламираха че "не тече" вече е на мода сред рекламите на перилни препарати - новият перилен гел вече е течен, налива се в чашка и пере до 7 пъти по-добре. И да,и логичният въпрос ако гела не тече как го наливаме... или може би самите рекламисти не си гелдат глупавите реклами. Но не спираме дотук - косата ви вече е до 80% по-здрава, 3-пъти по-блестяща и това с всеки нов шампоан. Ако всичко това беше вярно, вие вече щяхте да имате не коса а грива и всяко следващо миене да ви дава още и още и още, вълна, след вълна, след вълна... и като казах вълна се сетих за халка... новият прах за пране вече няма гранули, няма капсули, които разпределят равномерно новата формула - те показват халки, които мият дрехите ви ?!?! Липсата на идеи и промитите мозъци на потребителите дават свобода да се бълват изключително нелогични рекламни послания ден след ден.. къде по дяволите има халки в препарата, че ни ги показват под микроскоп как чистят? Някой обаче да се е замислил над това?

Но млъкни сърце. Стига с тези препарати за почистване на зъби, дрехи и коси. Има по-сериозни проблеми с промивката на мозъци. Случайно да сте обърнали внимание колко реклами около вас ви казват "яжте", "яжте повече", "преяждайте". Почти няма рекламен блок по родните телевизии, в който да не ни рекламират все повече хапчета, които могат да ни накарат да чувстваме корема си лек, да се преборят с газовете и да можем да изядем още половин пиле без проблем. Не е важно да сте здрав, а е важно да се прикрият симптомите на преяждане, за да можете да се освините. След като вече имате наднормено тегло ще ви облъчваме с новите хапчета за отслабване, храни които са диетични, здравословни и фитнес уреди за отслабване и стягане, които можем да използваме докато лежим пред телевизора и... преяждаме.

Ако не ви прави впечатление, че все по-често ви се продават не нови продукти, а нови формули, нови бутилки, нова секси опаковка, или удвоени количества на шоколад, сметана или други боклуци във вече познатият ви продукт, то тогава вече сте едно моделирано човече от рекламната индустрия и най-вероятно имате половината от новите и още по-добри продукти от рекламния блок. И все пак ако имате усещането, че нещо не е наред и че рекламата вече се просмуква от потните ви жлези и тежестта в корема ви кара да се чувствате глупави има шанс много скоро да се осъзнаете и да започнете да си задавате въпроси. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия