Днес да си спомним за Майкъл Джексън

Днес светът скърби...Преди 1 година на този ден, 25 юни, ни напусна поп идола Майкъл Джексън. Кралят на попа почина внезапно  малко преди да навърши 51.  Сърдечната дейност на певеца спряла, медиците се борили за живота му пове

2010-06-25 10:33:51
Днес да си спомним за Майкъл Джексън

Днес светът скърби...Преди 1 година на този ден, 25 юни, ни напусна поп идола Майкъл Джексън.



Кралят на попа почина внезапно  малко преди да навърши 51.  Сърдечната дейност на певеца спряла, медиците се борили за живота му повече от час, но не могли да го спасят. Стотици фенове обградиха болницата в Лос Анджелис, където изпълнителят беше откаран, почитатели на Краля на попа оставяха цветя и плюшени играчки пред дома му.



Световни знаменитости изразиха преклонението си пред таланта на най-популярния изпълнител на нашето време. След много спекулации около смъртта на певеца,

се установи, че смъртта му е настъпила вследствие на инжекция с препарата пропофол, която му е била поставена от неговия личен лекар.



За никого не беше тайна, че Майкъл Джексън имаше сериозни здравословни проблеми. Говореше се, че му е била поставена диагнозата рак на кожата. Това му заболяване било следствие на редицата пластични операции, които си е правил през годините. Лицето на Джексън, по което имаше корекции на носа, бузите и брадата, буквално се разпадаше и заради това той непрекъснато ходеше с маска. Кожните проблеми му причиняваха и невероятни болки, за които той взимаше множество лекарства. Според негови приятели  лекарите, които са лекували  звездата , винаги са се възползвали от него, като са му предписвали скъпи лекарства за какво ли не.



В края на 2008 година пък един от биографите му Иън Халпърин сензационно обяви, че Майкъл Джексън умира. Според писателя Кралят на попа страдал от рядка болест на белите дробове, която налагала незабавна белодробна трансплантация. По думите на Халпърин обаче тя не можело да му бъде направена, защото организмът на Джако нямало да издържи на операцията. Информацията беше категорично опровергана от говорител на Майкъл Джексън. Тогава той увери феновете на изпълнителя по целия свят, че Джако се чувства добре и не страда от подобни болести...



Покрусени от новината за кончината на звездата бяха  едни от най-известните хора в света, които са били приятели  с Краля - музиканти, артисти, продуценти,  журналисти..



Американската актриса Елизабет Тейлър беше сред най-близките му хора. Много от най-тежките си моменти в живота той прекара именно с нея. Холивудската звезда обаче обясни тогава , че е прекалено покрусена, за да публикува изявление. Днес обаче голямата звезда е в инвалидна количка и се говори, че смъртта на Майкъл е причина за влошаване на здравословното  й състояние.



Специално изявление направи и бившата съпруга на Майкъл, Лиса Мари Пресли: "...  Сърцето ми е разбито за неговите деца, които бяха всичко за него и за семейството му. Това е такава огромна загуба, на толкова много нива, че думите не са достатъчни".  Селин Дион нарече Майкъл Джексън "геният, който никога няма да умре". Мадона призна, че не може да спре да плаче, защото светът е загубил един от великите си музиканти. 



У нас десетки фенове на Майкъл Джексън се събраха пред Народния театър , за да почетат паметта на Краля. Българските му почитатели облепиха уличните лампи пред театъра с плакати с лика на Джако и бележки с надписи: "Ти винаги ще живееш чрез музиката си и всичко, което си дал на света, но ще ни липсваш", "Обичам те! Ти си най-великият творец!", "Ти си най-великият на всички времена. Благодаря ти за всичко. Почивай в мир".



Майкъл Джексън започва музикалната си кариера още като дете, когато е част от групата "The Jackson 5", в която всъщност членуват неговите братя. Първият му самостоятелен албум е от 1972 година, последният е от 2001 г. В дискографията си има десет албума, които досега са продадени в повече от 800 милиона копия. Най-успешният и най-продаваният въобще в историята на музиката  е  "Thriller".

Запазена марка на Майкъл Джексън е т.нар. лунна походка. Ще бъде запомнен още с  блестящата ръкавица, която понякога носеше на едната си ръка, черните обувки, с белите чорапи, маските, които слагаше през последните години на лицето си, имението си Невърленд.



През последните години Кралят на попа попадна  в медиите  заради обвиненията в педофилия. Джако беше обвинен в сексуално посегателство срещу 13-годишно момче. По-късно беше оправдан.



Часове след смъртта на Майкъл Джексън започнаха да се появяват информации, че предстоят съдебни битки за наследството му. Стана ясно обаче, че то ще бъде разпределено между майката на певеца и  трите му деца, а  голяма част отива и за благотворителност. 



Сметките на  Краля на попа, Майкъл Джексън,  вече се пръскат и то година след смъртта му. Банковата му сметка достигна вече 1 милиард долара.


Още през юли миналата година,  Майкъл се завърна от отвъдното  и застана начело на класациите на "Билборд". Само за една седмица от албумите му са похарчени 422 000 копия. Документалният филм  "This is it" пък се превърна в най-касовия концертен филм за всички времена.


Преди 10 месеца "Сони мюзик" сключи сделка за издаването на 10 албума на  певеца, от което наследниците му ще получат още 250 000 долара....




И така... Майкъл беше велик. Страшно е, че  днес говорим за него в минало време. И все пак трябва да се запитаме как ще живеем  оттук-нататък -  да страдаме за  Краля  или да бъдем  щастливи, че  сме  живели по едно и също време заедно с него?....
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия