Какво ни чака днес на националния стадион?

16.45 - Stone sour --------------------- Групата е създадена през 1992 година от Кори Тейлър и Шаун Економаки, но това им отнема близо 10 години. Първият си албум издават едва през 2002 година. той  печели две номинации за "Get

2010-06-23 14:32:55
Какво ни чака днес на националния стадион?
16.45 - Stone sour
---------------------



Групата е създадена през 1992 година от Кори Тейлър и Шаун Економаки, но това им отнема близо 10 години. Първият си албум издават едва през 2002 година. той  печели две номинации за "Get Inside" и  "Brother",  става златен с продажби над 500 000 копия, а песента "Brother" пъk е саундтрак на филма "Spider Мan".

Следващият студиен албум на групата е през 2006 година.

Слеd Live in Moskow, бандата прави и четвъртия си студиен албум "All hope is gone".  




18.00 - Alice in chains
----------------------


Гръндж маниаците са една от най-успешните  групи в жанра, наред в Нирвана.. Бандата е създадена през 1987 година. Първият запис, който правят, издаденият след това албум  и сингълът "Man in the Box"  носят голям успех на групата и я поставят на международната сцена. През април 2002 година, 8 години след самоубийството на Кърт Кобейн от Нирвана, вокалистът на Alice in chains , Лейни Стейл,  умира от свръхдоза хероин плюс кокаин. Тогава вокалист на групата става Уилям Дювал.

Последният им албум излиза през юни 2009 година и се нарича Black Gives Way to Blue.



19.15 - ManOwar
-----------------


Американците са известни като Кралете на метъла. Падат си по военни тематики и скандинавската митология.

През 2007 година групата пристига у нас и прави невероятен концерт в Каварна. През 2008 година - също, но тогава концертът влиза в книгата на Гинес - той е цели 5 часа.  ManOwar са изпълнители на едни от най-известните метъл-балади.

"Ние имаме най-великите фенове", смята барабанистът Скот Калумбъс.




В  21,15 ч. на сцената  ще забият маниаците от Rammstein.


Круспе, Оливер, Кристоф, Тил Линдеман, Кристиян и Паул - пъстри, гримирани и  приказно щури - това е Rammstein, група създадена в Берлин през 1994 година. 



Името си бандата получава от авиокатастрофа,   разиграла се в американската база Рамщайн в Западна Германия на 28 август 1988 година. В едноименното парче на групата,  Rammstein, което е и първо за групата ,  се разказва за тази трагедия.


Освен с тежкия си звук групата се отличава и с осезаемо присъствие на голяма доза театралност и драматизъм в музиката, подсилена с изпъкващи електронни кийбордове.


Групата  е  най-известната немска формация за всички времена. В световен мащаб продадените копия от албумите им са над 25 млн.


Текстовете са агресивни, мрачни, понякога вулгарни и с открита сексуална насоченост, а нерядко и натуралистични или гротескни. Любовни теми също се срещат, но са представени най-често от своята тъмна страна. 


Последният албум на групата. Liebe ist Fuer Alle Da,  беше издаден през октомври 2009  г. Някои клипове от него са забранени,заради голямата доза порнография,но това никак не учудва феновете на групата.




Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия