Изчезнали цивилизации: Кралството на Слънцето в Тихия океан - Арое

По времето, когато континентът Лемурия потънал в океана преди 24 000 години поради изместването на полюсите, Тихият океан отново  бил заселен от много раси от Индия, Китай, Африка и Америка. Образувалата се цивилизация Арое на островите Полин

2010-06-22 22:00:38
Изчезнали цивилизации: Кралството на Слънцето в Тихия океан - Арое

По времето, когато континентът Лемурия потънал в океана преди 24 000 години поради изместването на полюсите, Тихият океан отново  бил заселен от много раси от Индия, Китай, Африка и Америка. Образувалата се цивилизация Арое на островите Полинезия, Меланезия и  Микронезия построила много мегалитни пирамиди, платформи, пътища и статуи, намиращи се в централната част на Тихоокеанието днес. 


Това била  древна цивилизация  на неизвестната древна култура на Аройското кралство на слънцето в Тихи океан.


Когато някои от над 400-те чакълени хълма в Нова Каледония са били разкопавани през 60-те години,намерените там циментови колони с вар и черупки са били датирани от 10 950-та и 5 120 г.пр.н.е.Тези странни циментови колони може да се видят в южната част на Нова Каледония и на Острова на боровете.


Според жителите на Великденските острови, статуите от островите ходили или се издигали във въздуха, за да се въртят по посока на часовниковата стрелка.  Те са разположени по спирала по часовниковата стрелка около острова. А микронезийците твърдят,че на остров Понпей камъните на  град от 28 квадратни километра  са били левитирани,за да се поставят на съответното им място (по-подобен начин е строена и Голямата пирамида в Гиза).


Остров Понпей   се намира на около 1 600 километра североизточно от Нова Гвинея. Той е един от четирите щата на Микронезия. 



Там именно се намира една от най-големите загадки на земята, за която знаят много тесен кръг от хора. В югоизточния край на острова лежат останките на Нан Мадол  — огромен мегалитен град с площ 28 км2. Известен като „Тихоокеанската Венеция“ още от откриването си от европейците в началото на 19 век, огромния каменен град е построен върху коралов риф и е пресечен от изкуствени канали. В „Нан Мадол-Център“ има между 90 и 100 изкуствени островчета на 2,5 км2, всяко от което е построено от гигантски базалтови греди, някои от които тежат около 20 тона. Някои от блоковите в постройките на островчетата тежат около 50 тона и имат стени с височина до 10 метра. По-големите островчета са свързани с тунели.



Полинезийците от Нова Зеландия, островите Пасха, Хаваите и Таити все още вярват, че предците им са имали способност да летят и да пътешестват по въздуха от остров  до остров.... Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия