Содата за хляб - истински помощник в домашната козметика

Содата за хляб е често използван продукт в повечето рецепти. Тя се използва предимно при тестените изделия, за да могат да бухнат и да изглеждат добре. Освен в кухнята, содата за хляб намира своето приложение в домашната козметика. За да си напра

2010-06-22 14:28:07
Содата за хляб - истински помощник в домашната козметика
Содата за хляб е често използван продукт в повечето рецепти. Тя се използва предимно при тестените изделия, за да могат да бухнат и да изглеждат добре. Освен в кухнята, содата за хляб намира своето приложение в домашната козметика.

За да си направите един качествен пилинг на лицето е нужно само да добавите малко сода в пяната за почистване на лицето. Така бързо и лесно ще почистите кожата си от мъртвите клетки и ще я направите свежа и с блясък.

Ако имате кожни раздразнения е нужно да добавите малко сода към гела за измиване на лицето. Така ще облекчите възпалените места и ще направите кожата ви мека.

Ако все още ви избиват пъпки по лицето, опитайте следното - направете каша от сода и вода и я нанесете директно върху възпаления участък. Ако имате акне, опитайте се да го намалите, като си правите веднъж седмично маска от две лъжици брашно и една чаена лъжица сода. Оставате я върху лицето си за 15 минути и я измийте с хладка вода.

Ако искате да имате мека и лъскава коса и да премахнете количеството прах, което се е натрупало върху нея, смесете содата за хляб с шампоана, който ползвате в съотношение 4:1.

Содата за хляб може да се използва и при почистването на зъби. Смесете щипка сода с пастата ви за зъби, за да премахнете петната по зъбите, без да нараните емайлът и да се сбогувате с неприятния дъх.

Ако напоследък сте много уморени и не си доспивате и имате торбички под очите, отървете се от тях като върху тампон сложите малко сода и го поставите върху очите си за 10-15 минутки. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия