"Хищни" презервативи в ЮАР

Изобретатели създадоха „хапещ” кондом.Предназначен е да предпаза жените от изнасилвачи или да улавя потенциалните такива.  Специалният презерватив ще се разпространява безплатно по време на Световното първенство по футбол в ЮАР-ед

2010-06-22 13:12:40
Изобретатели създадоха „хапещ” кондом.Предназначен е да предпаза жените от изнасилвачи или да улавя потенциалните такива. 

Специалният презерватив ще се разпространява безплатно по време на Световното първенство по футбол в ЮАР-една от страните с най-голям брой на изнасилвания в света. 


Презервативът RapeX има специални назъбени кукички, които по време на половия акт защипват половия орган, а отстраняването им оттам може да бъде извършено само от лекарско лице. 

Кондомът причинява изключително силна болка след като се впие.Мъжете не само, че не могат да уринират, но дори и до голяма степен се затруднява движението им.Д-р Сонет Елърс споделя, че планира да раздаде около 30 000 презерватива напълно безплатно.Кампанията ще трае до края на световното, след това кондомите ще бъдат предлагани срешу 2 долара. 

Преди да започне производството на новия продукт, д-р Елърс е потърсила експертното мнение на инженери, гинеколози и психолози, за да бъде сигурна в това, че новото й откритие е безопасно.Допитала се е дори до мнението на изнасилвачи, които са й споделили, че подобно нещо би ги отказало от престъпните им намерения. 

Не малко са хората, които не гледат с добро око на откритието.Критиците определят метода като „средновековен„ в отговор Д-р Елърс казва: „ Да, може и да е такъв, но и предназначението му е да помага срещу средновековни деяния”
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия