Музиката оказва влияние върху решенията на жените

Музиката оказва влияние върху решението на жената дали да приеме среща с даден мъж или не. За да има успех един мъж трябва да поиска телефона на жената, която харесва на подходящия фон музика. Френски психолози изследвали реакциите на 90 жени на в

2010-06-21 23:25:59
Музиката оказва влияние върху решенията на жените
Музиката оказва влияние върху решението на жената дали да приеме среща с даден мъж или не. За да има успех един мъж трябва да поиска телефона на жената, която харесва на подходящия фон музика.

Френски психолози изследвали реакциите на 90 жени на възраст между 18 и 20 години при срещата им със симпатичен мъж в две различни ситуации. При едната мъжът и жената водят пет минутен разговор в чакалня на фона на леко звучаща музика. В края на разговора мъжът искал телефона на жената, за да се чуят и да се видят отново.

Когато музикалният фон е бил от неутрална песен, само 28% от жените са давали телефонния си номер. Но когато са водели разговор на фона на романтична песен, 52% от жените били съгласни да дадат телефона си.

Тези резултат показват, че медиите, радиото влияят доста върху поведението на човек, без той да осъзнава това. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия