Досадните навици, които вредят на красотата ни

Ежедневно ние правим неща несъзнателно, които влияят върху здравето ни. Вижте някои от тях, които сигурно правите, но е време вече да ги преустановите: 1. Не отпускайте раменете си Забравете да отпускате раменете си, да се прегърбвате, защото т

2010-06-19 23:09:53
Досадните навици, които вредят на красотата ни
Ежедневно ние правим неща несъзнателно, които влияят върху здравето ни. Вижте някои от тях, които сигурно правите, но е време вече да ги преустановите:

1. Не отпускайте раменете си

Забравете да отпускате раменете си, да се прегърбвате, защото така осанката ви "излъчва" старост и дори да сте само на 15-20 години, тялото ви изглежда като 50-годишно. Ако страдате от кифоза имате нужда от лечение, защото това е сериозно заболяване, от което страдат гръбначния стълб и вътрешните органи на гръдната клетка.
Когато човек седи с изправен гръб той излъчва независимост и благополучие.

2. Не присвивайте очите си

Човек присвива очите си или ако е избрал неправилни очила при късогледство, или ако не носи такива, или ако при слънце не носи слънчеви очила. Когато човек присвива очи, постепенно кожата на клепачите се отпуска и се появяват дълбоки бръчки във външния край на очите заради отслабване на еластичността на кожата на клепачите.
От време на време правете гимнастика за очи - нагоре-надолу, наляво-надясно

3. Внимавайте с пилинг маските

Всяка кожа има нужда от почистване. Но пилинг маските може да се окажат агресивни, ако се използват прекалено често, защото съдържат абразивни частици, които увреждат клетките на епидермиса.

4. Консумирайте по-рядко ядки и семки

Повечето хора имат лошия навик постоянно да дъвчат нещо в устата си - било то дъвка, ядки, семки и прочие. Но това постоянно дъвчене влияе негативно върху кожата около носа и устните. Обикновено хората имат нужда да дъвчат нещо, когато са нервни. Когато ви се приядат ядки, помислите първо дали наистина ви се ядат или просто ви е нервно и имате нужда да дъвчете нещо, за да се успокоите. Ако установите, че не ви се ядат, опитайте се да се успокоите, като вдишвате през носа и издишвате през устата.

5. Не пийте със сламка

Много жени смятат, че като пият със сламка, излъчват доста сексапил и еротика, но в същото време вредят доста на кожата си. Честата употреба на сламки води до образуването на ситни малки бръчки около устата, които трудно се коригират, дори с хирургическа намеса. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия