Коя е най-стресовата професия?

В днешно време стресът и преумората са един от най-големите проблеми за човечеството, ето защо хората се опитват да си намерят доходна и същевременно не твърде натоварваща работа.  Ако си зададем въпроса „Кои са „най-нервните трудещ

2010-06-17 22:27:20
Коя е най-стресовата професия?
В днешно време стресът и преумората са един от най-големите проблеми за човечеството, ето защо хората се опитват да си намерят доходна и същевременно не твърде натоварваща работа. 
Ако си зададем въпроса „Кои са „най-нервните трудещи” се?” може да посочим като отговор правораздаващите органи тъй като тяхното ежедневие протича под постоянно напрежение. 
Оказа се обаче, че има и по-стресови професии.Това сочат изследванията, направени от английски и канадски психолози. 

Британски специалисти са съставили скала на стреса-нивото му се определя от честота на сърдечните пристъпи и други заболявания, в частност алкохолизма, а също така и по броя на разводите и пътните проишествия, които хората претърпяват. 

Първо място заемат миньорите- 8.3 точки.Следват ги полицаите-7.7. Третата позиция си поделят строителите и журналистите с по 7.5 точки за всяка професия.Списъкът се продължава от актьорите- 7.2 точки, политически и обществени дейци по 7 точки.Лекарите са получили 6.8 точки, шофьорите на автобус- 5.4 точки, дипломатите и фермерите- по 4.8.Две от най-спокойните професии са тези на работещите в музеи и библиотеки-2.8 точки. 

Още по-учудващи са резултатите от Университета на Торонто (University of Toronto) , според които работата на музикантите е определена като най-тежка. 

Експерти доказват, че нервите на музикантите са постоянно опънати заради непрестанното бързане, концерти в чужбина, безкрайните репетиции и т.н. Като средство със стреса огромен процент от свирещите взимат успокоителни /82 %/, останалите 8% намират алтернативни методи за справяне с напрежението.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия