Животните във фън-шуй: Куче

В китайската традиция кучето е еталон за преданост и вярност. Появата на куче в дома във вид на талисман е добро предзнаменование, предвестник на бъдещо благополучие. Дори и кучето да не носи богатство, то пази това, което вече е натрупано

2010-06-17 18:25:05
Животните във фън-шуй: Куче
В китайската традиция кучето е еталон за преданост и вярност. Появата на куче в дома във вид на талисман е добро предзнаменование, предвестник на бъдещо благополучие.



Дори и кучето да не носи богатство, то пази това, което вече е натрупано с непосилен труд. Затова мястото на кучето е във вътрешността на дома, до задната врата или в задния двор - парите могат да изтекат именно оттам.


Символ на богатство, благополучие и защита ще бъде всяко изображение, статуетка или плюшена играчка. Ако това е кученце, във фън-шуй младото куче е символ  на  обновлението, енергията, растежа и радостта. Играчка-кученце ще е подходяща за бюрото в дома или офиса като символ на успех в кариерата и бизнеса.


Що е отнася до мястото на талисмата, той може да бъде навсякъде, стига да е поставен на видно място , за да знае, че на появата му се радват и го очакват.


Кучето е особено необходимо в дом, препълнен с  енергия ин, където е прекалено тъмно, тихо и пусто, а стопаните по цял ден са на работа. Кучето може да възстанови баланса между ин и ян, ще ви очаква вечер и ще плаши потенциалните крадци.  Кучето има  способността да отклонява ударите, дори ако заради това е необходимо да пожертва собствения си живот. Ако подарите на някого  фигурка на куче, вие ще се представите като верен и предан човек.


Един от амулетите-монети е китайската монета на щастието "Куче" /Сой/. Монетата е хармонизиращ амулет и подхожда на хора родени в Годината на Кучето. Монетата трябва да се поставя с янската страна нагоре - това е именно страната, на която е изобразено куче.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия